Välkomna tillbaka

Hej på er alla härliga elever i åk 6 på Korpadalsskolan

Äntligen onsdag och skolstart. Den 18:e augusti klockan 8:10 startar vi upp igen. Vi samlas ute vid kullen vid skolstart och rullar ut röda mattan för våra fina sexor. Vi kommer inte följa det ordinarie schemat denna dag, så ni har ingen slöjd, men vi kommer naturligtvis att hinna med lite skolarbete. Lunch äter vi 11:40 och vi slutar 14:10. 

På plats i skolan hittar ni Erika, Carro och Annika som förra året, men i år kommer även Enya som ersättare för Annie. Som tur är har hon redan varit hos oss och eleverna har superkoll. Vi har också en ny slöjdlärare i trä och metall som heter Micke och han kommer få presentera sig efter skolstart.

I schemat kan ni se att vi har idrott på tisdagar och fredagar och i början är det uteidrott som gäller, om inte Martin meddelar er något annat. Ta med kläder efter väder samt handduk och tvål för att duscha efter idrottslektionen. 

På tisdagar kommer eleverna i år att ha lektioner till 15:10, vi vet av erfarenhet att den eftermiddagen kan kännas lite lång, speciellt i början. Man får gärna ta med sig en liten frukt eller macka för att orka med den sista stunden. 

Eleverna kommer att ha språkval måndagar och torsdagar och det kommer att vara förlagt till Stenbackaskolan. Första gången de ska dit kommer vi att följa med, så att alla vet var de och ska och känner sig trygga. Torsdagar under höstterminen kommer hälften av sexorna att ha undervisning i hem och konsumentkunskap, som också sker på Stenbackaskolan, där kommer vi också följa med de första gångerna. Den andra halvan av sexorna kommer att ha undervisning på Korpadalsskolan. Uppdelningen av dessa grupper får man när skolan börjar. Torsdagen kommer att starta med hemkunskap på Stenbacka. 

Varje måndag och torsdag kommer sexorna även att äta lunch i Stenbackaskolans matsal, där man får möjlighet att bekanta sig även med den miljön. Med eleverna kommer Annika att finnas under lunchen. 

Efter de första gångerna kommer eleverna att ta sig själva till och från Stenbacka. Man kan gå dit och hem, man får även cykla OM man har godkänd cykel, bär cykelhjälm och följer trafikreglerna. Väljer man att cykla får man t.ex. inte cykla på vägarna genom Stenbackaskogen då det råder cykelförbud där. Man får INTE köra elscooter eller annat fordon än cykel till och från undervisning på Stenbacka. Inte heller får man avvika från skolområdena eller vägen däremellan t.ex. till Ica eller ta en egenvald, betydligt längre väg till eller från Korpadalsskolan, det ses som ogiltig frånvaro. Vi vill helst kunna ge eleverna frihet att välja mellan gång eller cykel och hoppas att de respekterar reglerna. 

Utvecklingssamtalen kommer genomföras v.37-39. Vi kommer skicka ut förslag på tider via google formulär när det närmar sig. Föräldramöte hoppas vi kunna genomföra under hösten. Blir det inte på plats, så planerar vi för ett digitalt möte där vi tänker prata om betyg och bedömning, eftersom eleverna får sina första betyg till jul. 

I kuvertet skickar vi också med en anhörigblankett för er att fylla i. Ni känner säkert igen den och vet vad ni ska göra. Vi vill ha tillbaka denna ifylld på skolstartsdagen 18/8.

Schemat för år 6 kan ni hitta i kuvertet och där finns alla gruppers tider. Ni läser de tider som har samma färg som elevens grupp. Det vill säga svart, grön eller blå. Vissa tider är markerade med ringar i alla våra tre färger och det innebär att alla har dessa lektioner samtidigt i blandade grupper.

Till sist vill vi utmana er att titta på framsidan som pappren har “vikts in” i för att se om ni kan hitta några fel. Vi tar emot felen på första skoldagen muntligt eller skriftligt!

Vi längtar till onsdag!

Kram från Enya, Erika, Annika och Carro


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.