V. 41

Härliga soliga dagar varvas med riktigt regniga sådana, många elever kommer till skolan utan jackor och det är svårt för oss att motivera dem att ta sin rast ute om det är regnigt eller kallt. Checka gärna av hemma så de tar ytterkläder med sig.


När vi pratar om kläder hälsar Martin att det från och med nu är idrott inne som gäller. Eleverna får gärna ha skor på sig på idrotten, så att risken för att halka minskar i salen. Tänk också på att om man vill ha en långärmad på sig i början av eller under hela idrotten är det bra om det är en tröja som man inte ska ha på sig i klassrummet senare under dagen. Man blir ofta svettig så att det påverkar den långärmade tröjan också. En del elever väljer att ha keps på sig under idrottslektionen, bra idé att ha en idrottskeps då av samma anledning.


På onsdag 13/10 åker åk 6 till bio metropol för att se filmen ”Spaceboy” som skolbio. Biobesöket betraktas som en del av skoldagen och därför får man om man behöver ha med sig en frukt eller macka för att fylla på energibehovet, dock inget snacks, godis eller dricka som annars förknippas med privata biobesök. Vi är tacksamma för att få möjlighet att se filmen på stor duk och att vi faktiskt får komma med i år, eftersom vår skolbio egentligen ligger i åk 5 och under förra året var ju biobesöken begränsade.

Vi vill också passa på att slå ett slag för föräldraföreläsningen under v.41. Man har möjlighet att se föreläsningen via Zoom den 12:e eller den 14:e oktober. Det är polis Andreas Glingfors som föreläser om ”Mobbning, mobilen, internet”. För att se den behöver man anmäla sig med sin mailadress. Mer information kring detta finner man på skolans hemsida: http://korpadalsskolan.com/.
I samband med detta kommer även alla mellanstadieelever att få en, för dem anpassad, föreläsning av samme man, på samma tema. Dagen för detta är dock inte 100% bestämd eftersom vi ska passa in det så att det inte krockar med vårt skolbiobesök.

/Sexornas lärare


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.