Hej alla!

Lite uppdateringar kring vad som händer här hos oss.

Vi arbetar just nu med skala i matematiken, vi skriver recensioner eller argumenterande texter i svenskan samtidigt som vi försöker lära oss mer kring stavningsregler och styckeindelning. I SO blandar vi demokrati med historia, vi arbetar också med mänskliga rättigheter och diskrimineringsgrunder. Diskussioner kring normer och stereotypa uppfattningar är också på tapeten. Just nu känner vi att saker vi arbetar med ofta utvecklas hos eleverna och leder in i nya arbetsområden, så det får styra undervisningen lite extra nu. NO har en blandning av kroppen och biologi samt teknik där vi arbetar med programmering med microbit. Bilden går hand i hand med matten där vi förstorar bilder med hjälp av rutnät och i musiken skapas det låtar för fullt.

Vi vill påminna om att göra utvärderingen av #500 tillsammans med eleverna. Ni hittar dokumentet i classroom svenska svart, grön grupp eller blå grupp.

Idrotten har flyttat ut för terminen, så var uppmärksam på vädret. Vi vet ju att den närmaste tiden kan bjuda på både härliga sommarliknande dagar och en och annan snöflinga.

På unikum hittar ni de nya restriktionerna som gäller för skolans del, den största förändringen för vår del är att elever stannar hemma i väntan på andra familjemedlemmars provsvar. Tidigare har man behövt vara hemma efter positivt testsvar, men nu är man alltså hemma om någon annan familjemedlem ska provtas. Är provet negativt är eleverna välkomna tillbaka till skolan.

I femmorna har vi länkar till lektioner där man kan vara med i de flesta delarna under skoldagen på distansundervisning. Idrotten har vi ännu inte löst, men brukar rekommendera elever som är hemma att försöka göra någon fysisk aktivitet inomhus. Vi vet också att de flesta hem inte är utrustade med gradskiva och passare och det är svårt att skicka bilder där man ska mäta 😉 men vi försöker anpassa de uppgifter man får hem med mått så att man kan räkna vidare. Annars funkar det väldigt bra att eleverna är med på genomgångar, kan arbeta i grupper med sina klasskamrater och kan ställa frågor när man fastnar precis som om man vore i klassrummet.

Framöver har vi:

Studiedag 3/5 – eleverna är lediga från skolan

Bedömningsuppgift Samhällskunskap 10/5 – info i eget inlägg samt i elevernas classroom

Lediga dagar 13-14/5 – Kristi himmelfärdsdag samt klämdag, eleverna lediga från skolan

Pep-skola firande v. 20 – diverse aktiviteter och firande sker under veckan för att fira att vi är certifierad pep-skola.

Skolavslutning 11/6 – Information kommer när vi själva har rett ut årets tider och aktiviteter.

PS. Annie har också utökat sin familj med en liten pojke under helgen och alla mår bra 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.