Carros engelskagrupp

The Magic Finger: Colour Edition Dahl Colour Editions: Amazon.co ...

Vi har börjat läsa boken ”The magic finger” av Roald Dahl i Carros engelskagrupp. Ni elever har bestämt att vi ska ha läxa onsdag till onsdag varje vecka och att det är att läsa och förstå som är målet. Sidorna som ska läsas varje vecka finns i tabellen här nedanför. Ni har fått varsin bok av mig, jag har också erbjudit boken i form av häfte om man vill stryka under och skriva kommentarer i kanten. I vårt engelska classroom kan man också i värsta fall hitta boken digitalt att läsa på sin chromebook om man råkar glömma boken i skolan när man ska läsa hemma 😉 Dock vet ni sedan vårt samtal idag att sidorna i datorn inte stämmer med sidorna i boken, så det får man ha koll på.

Varje vecka kommer det också i classroom att finnas en lista med glosor på quizlet som man kan träna på. Man kan också välja ut egna glosor från texten om man är osäker på förståelse eller stavning, detta för att kunna använda sig av orden när vi pratar eller skriver om boken. Målet är, som jag skrev tidigare, att kunna förstå handlingen och detaljer i boken för att kunna föra diskussioner i skolan på onsdagar. Lite som bokcirkeln vi tidigare haft, fast nu är boken på engelska.

Som vanligt är det bara att höra av sig till Carro om ni har frågor eller funderingar!

22/4-29/4pages 1-11
29/4-6/5pages 12-22
6/5-13/5pages 23-33
13/5-20/5pages 34-46
20/5-27/5pages 47-55

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.