v.47

I veckan som kommer arbetar fyrorna vidare med sina faktatexter om landskapen. Det är lite klurigt att formulera egna meningar utifrån flera källor, men vi jobbar vidare.

I engelska jobbar vi med våra lägenheter och vad som finns i dem. Vi lär oss samtidigt nya ord och nya grammatiska strukturer. Vi försöker att prata engelska så mycket som möjligt så att man får vänja sig vid språket, då hittar man fler språkliga strategier för att förstå och det har vi stor användning av framöver.

I So jobbar vi vidare med Sverige och olika landskapstyper som vi hittar i landet, men vi ska också börja arbeta lite med media på olika sätt. I bilden kopplar vi ihop det med att göra egna reklambilder för en vara som eleverna har fått tänka ut.

Det blir en lite paus i NO denna vecka då vår eminenta NO-lärare inte är på plats, men arbetet i kemi fortsätter även det inom kort.

Snart, snart kommer vi också att starta upp en bokcirkel. Den går ut på att läsaträna och att träna läsförståelse tillsammans. Under veckorna som vi arbetar med denna kommer man få förberedelsetid i skolan för att läsa angivna sidor ur en bok, samt att förbereda någon sorts läsförståelsedel inför träffen man har med sin grupp. Om man inte hinner all sin förberedelse i skolan får man göra färdigt den hemma inför bokcirkelsträffen. MEN vi lovar att komma med utförliga instruktioner när det är dags, det här är bara en liten hint av det som komma skall.

Mvh. Erika, Annie och Carro

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.