Hej v.39

Sådär ja, vi rullar in i sista utvecklingssamtalsveckan. Det har varit toppen att få lite tid med alla nya härliga elever och föräldrar för att planera vidare för vår tid tillsammans.

Vi har valt att börja med i matten att gå igenom lite strategier som man kan använda sig av i problemlösning, speciellt för att ta sig an problemen och för att kunna visa hur man tänker. Vi jobbar i svenskan med olika läsförståelsestrategier när det gäller att läsa, förstå och till sist skriva en faktatext. Dessa strategier kan vi också plocka med oss in i SO och NO ämnena så att man får helheten med sig.

I SO har vi börjat med att prata om hur människan påverkar hur landskapet förändras och skillnaden mellan naturlandskap och kulturlandskap, fråga gärna hemma om skillnaden 🙂 Vi har också börjat gå igenom de olika delarna och landskapen i Sverige, vi kommer under terminen att ha ett litet prov på detta, vi kommer att bestämma med eleverna när det sker. I det stora hela är det en mycket, mycket liten del av geografiarbetet, men det brukar höra till.

Vi vill också fortsätta att berätta hur trevligt vi har det med alla härliga vetgiriga elever som besitter härliga berättarförmågor och inte backar för kluriga uppgifter som vi sätter i händerna på dem. Heja Heja!

/Erika, Annie, Carro

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.